Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie proste, a takie pyszne <3
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17140
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2485
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4667
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1876
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17140
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2485
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4667
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1876
Składniki
Plastry karkówki oprószamy solą i pieprzem. Obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym smalcu z obu stron przez około minutę. W rondlu, na rozgrzanym oleju szklimy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, dodajemy posiekany czosnek, chwilę smażymy i zalewamy gorącym bulionem. Plastry karkówki przekładamy do rondla i dusimy pod przykryciem przez około godzinę. Całość doprawiamy solą i pieprzem.