Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie proste, a takie pyszne <3
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 1077
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 561
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 1077
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 561
Składniki
Plastry karkówki oprószamy solą i pieprzem. Obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym smalcu z obu stron przez około minutę. W rondlu, na rozgrzanym oleju szklimy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, dodajemy posiekany czosnek, chwilę smażymy i zalewamy gorącym bulionem. Plastry karkówki przekładamy do rondla i dusimy pod przykryciem przez około godzinę. Całość doprawiamy solą i pieprzem.