Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie proste, a takie pyszne <3
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6358
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 213
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6358
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 213
Składniki
Plastry karkówki oprószamy solą i pieprzem. Obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym smalcu z obu stron przez około minutę. W rondlu, na rozgrzanym oleju szklimy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, dodajemy posiekany czosnek, chwilę smażymy i zalewamy gorącym bulionem. Plastry karkówki przekładamy do rondla i dusimy pod przykryciem przez około godzinę. Całość doprawiamy solą i pieprzem.