Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie delikatne, kruche mięso, które samo rozpływa się w ustach? Satysfakcja gwarantowana.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1161
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1743
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5884
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1161
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1743
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5884
Składniki
Plastry karkówki lekko obsmażamy na suchej patelni. Gruszkę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Mięso przekładamy do rondla, dodajemy gruszkę, zalewamy bulionem, wsypujemy paprykę. Dusimy pod przykryciem przez 60 min. Z masła i mąki przygotowujemy zasmażkę, dodajemy wywar, łączymy z całością. Zagotowujemy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki i innymi, ulubionymi dodatkami.