Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie delikatne, kruche mięso, które samo rozpływa się w ustach? Satysfakcja gwarantowana.
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4723
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4167
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4723
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4167
Składniki
Plastry karkówki lekko obsmażamy na suchej patelni. Gruszkę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Mięso przekładamy do rondla, dodajemy gruszkę, zalewamy bulionem, wsypujemy paprykę. Dusimy pod przykryciem przez 60 min. Z masła i mąki przygotowujemy zasmażkę, dodajemy wywar, łączymy z całością. Zagotowujemy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki i innymi, ulubionymi dodatkami.