Do góry

Dania główne Przepis na:

Duszona karkówka w sosie z gruszką

Duszona karkówka w sosie z gruszką

Autor:

Przepisów i artykułów: 2304 Ocena: 50907

Dodano:

Odsłon: 2348

Lubicie delikatne, kruche mięso, które samo rozpływa się w ustach? Satysfakcja gwarantowana.

Składniki

  • 4 plastry karkówki wieprzowej
  • 600 ml bulionu wołowego
  • 1 gruszka
  • 1 łyżeczka mielonej papryki
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka mąki
  • sól, pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Duszona karkówka w sosie z gruszką

Przygotowanie


  1. Plastry karkówki lekko obsmażamy na suchej patelni.
    Gruszkę ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    Mięso przekładamy do rondla, dodajemy gruszkę, zalewamy bulionem, wsypujemy paprykę. Dusimy pod przykryciem przez 60 min.
    Z masła i mąki przygotowujemy zasmażkę, dodajemy wywar, łączymy z całością.
    Zagotowujemy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
    Podajemy z posiekaną natką pietruszki i innymi, ulubionymi dodatkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ErJot 22 marca Uwielbiam karkówkę i połączenie mięsa z owocami a więc coś w sam raz dla mnie:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń