Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wprost rozpływa się w ustach. Podana jako dodatek do drugiego dania z ziemniakami i dużą ilością pysznego sosu, a także z ulubioną surówką smakuje wyśmienicie.
ściereczka, miska, nóż, ręcznik papierowy, rondel,
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 46
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 290
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 46
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 290
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, pokroić na porcje, natrzeć solą, pieprzem oraz czosnkiem granulowanym przełożyć do miski zakryć ścierką i odłożyć na 30 minut do lodówki. Po tym czasie oprószyć mąką, obsmażyć na oleju rzepakowym razem z drobno pokrojoną cebulą, podlewać od czasu do czasu bulionem lub sosem wytworzonym podczas pieczenia dodać liść laurowy oraz ziarenka ziela angielskiego. Mięso dusić do miękkości. Powstały sos zagęścić mąką dokładnie rozmieszaną w niedużej ilości wody. Podawać z utłuczonymi ziemniakami i ulubioną surówką.