Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wprost rozpływa się w ustach. Podana jako dodatek do drugiego dania z ziemniakami i dużą ilością pysznego sosu, a także z ulubioną surówką smakuje wyśmienicie.
ściereczka, miska, nóż, ręcznik papierowy, rondel,
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8670
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7265
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4971
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327938
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8670
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7265
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4971
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327938
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, pokroić na porcje, natrzeć solą, pieprzem oraz czosnkiem granulowanym przełożyć do miski zakryć ścierką i odłożyć na 30 minut do lodówki. Po tym czasie oprószyć mąką, obsmażyć na oleju rzepakowym razem z drobno pokrojoną cebulą, podlewać od czasu do czasu bulionem lub sosem wytworzonym podczas pieczenia dodać liść laurowy oraz ziarenka ziela angielskiego. Mięso dusić do miękkości. Powstały sos zagęścić mąką dokładnie rozmieszaną w niedużej ilości wody. Podawać z utłuczonymi ziemniakami i ulubioną surówką.