Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne , a jednocześnie szybkie i łatwe w przygotowaniu danie .
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17405
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1098
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6297
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 584
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17405
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1098
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6297
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 584
Składniki
Polędwice myjemy , kroimy w plastry i delikatnie rozbijamy nożem mięso . ( Uderzamy ostrzem w mięso tak by je nie rozciąć a rozbić ) . Następnie oprószamy pieprz czarny i solą .
Obsmażamy z obu stron na złoty kolor na rozgrzanym oleju . Gdy obracamy polędwiczkę na drugą stronę to dokładamy do niech pokrojoną w pół piórka cebule i podsmażamy na lekko złoty kolor cebuli ale uważamy żeby mięso się nam nie spaliło .
Gdy mamy mięso i cebule gotową to do całości dokładamy kulki ziela angielskiego i pieprzu oraz liść laurowy . Dolewamy bulion oraz wino i dusimy całość około 30 minut . Na koniec dodajemy natkę pietruszki i odparujemy nadmiar bulionu z winem .