Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne , a jednocześnie szybkie i łatwe w przygotowaniu danie .
Polecam.
Odsłon: 390
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1774
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 588
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1947
Polecam.
Odsłon: 390
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1774
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 588
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1947
Składniki
Polędwice myjemy , kroimy w plastry i delikatnie rozbijamy nożem mięso . ( Uderzamy ostrzem w mięso tak by je nie rozciąć a rozbić ) . Następnie oprószamy pieprz czarny i solą .
Obsmażamy z obu stron na złoty kolor na rozgrzanym oleju . Gdy obracamy polędwiczkę na drugą stronę to dokładamy do niech pokrojoną w pół piórka cebule i podsmażamy na lekko złoty kolor cebuli ale uważamy żeby mięso się nam nie spaliło .
Gdy mamy mięso i cebule gotową to do całości dokładamy kulki ziela angielskiego i pieprzu oraz liść laurowy . Dolewamy bulion oraz wino i dusimy całość około 30 minut . Na koniec dodajemy natkę pietruszki i odparujemy nadmiar bulionu z winem .