Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
Wątróbkę umyj i oczyść z błonek. W razie potrzeby pokrój na mniejsze kawałki. Włóż do miseczki i zalej mlekiem. Odstaw na kilka minut. W tym czasie obierz i pokrój cebulę, jabłka umyj, obierz i pokrój na dużą kostkę, a paprykę na kawałki.
Wątróbkę przełóż na talerz i oprósz mąką, podsmaż, a następnie dodaj cebulę. Smaż chwilkę. Zmniejsz ogień i podlej mięso wodą. Dodaj jabłka i paprykę. Duś kilka minut, dodaj łyżkę masła, przypraw. Duś, aż do miękkości wątróbki. W razie potrzeby dolewaj wody.