Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszona wieprzowina podana z marynowanymi, ostrymi papryczkami czereśniowymi i pieczywem lub ziemniakami.
Boczek roimy na 13 większych kawałków. Kawałki boczku i szynki nacieramy w soli i pieprzu ziołowym. Rozgrzewamy smalec na patelni, układamy kawałki mięsa i smażymy na dużym ogniu do zarumienienia się z obu stron.
W między czasie obieramy cebule i kroimy w pół plastry, solimy, pieprzymy, mieszamy. Gdy kawałki mięsa będą zarumienione z obu stron, dodajemy cebule i dusimy pod przykryciem do ładnego zeszklenia się cebuli. Jeżeli cebula będzie ładnie zeszklona mieszamy ją z kawałkami mięsa i ponownie dusimy wszystko pod przykryciem do miękkości mięsa.
Duszonkę podajemy na gorąco, posypaną drobno pokrojoną natką pietruszki i koperku, z papryczkami czereśniowymi i pieczywem lub ziemniakami.
Smacznego!!!
Czas na specjały kuchni wietnamskiej, które na co dzień można dostać w popula...
Odsłon: 54212
Skorzonera to zapomniane warzywo, które nie tylko jest bardzo smaczne - ma s...
Odsłon: 3751
Lekka i smaczna sałatka idealna na różne okazje może zastąpić danie obiadowe,...
Odsłon: 2661
Pyszna sałatka którą bardzo lubi moja córka chodź nie jest wegetarianką bard...
Odsłon: 36
Pyszne, proste w przygotowaniu i bardzo ste żeberka.
Odsłon: 173
Polecam bardzo smaczną sałatkę ze śledzi al -matias z suszonymi pomidorami w...
Odsłon: 29
Lekka i smaczna sałatka idealna na różne okazje może zastąpić danie obiadowe,...
Odsłon: 2661
Pyszna sałatka którą bardzo lubi moja córka chodź nie jest wegetarianką bard...
Odsłon: 36
Pyszne, proste w przygotowaniu i bardzo ste żeberka.
Odsłon: 173
Polecam bardzo smaczną sałatkę ze śledzi al -matias z suszonymi pomidorami w...
Odsłon: 29
Składniki
Boczek roimy na 13 większych kawałków. Kawałki boczku i szynki nacieramy w soli i pieprzu ziołowym. Rozgrzewamy smalec na patelni, układamy kawałki mięsa i smażymy na dużym ogniu do zarumienienia się z obu stron.
W między czasie obieramy cebule i kroimy w pół plastry, solimy, pieprzymy, mieszamy. Gdy kawałki mięsa będą zarumienione z obu stron, dodajemy cebule i dusimy pod przykryciem do ładnego zeszklenia się cebuli. Jeżeli cebula będzie ładnie zeszklona mieszamy ją z kawałkami mięsa i ponownie dusimy wszystko pod przykryciem do miękkości mięsa.
Duszonkę podajemy na gorąco, posypaną drobno pokrojoną natką pietruszki i koperku, z papryczkami czereśniowymi i pieczywem lub ziemniakami. Smacznego!!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlety schabowe zapiekane z pieczarkami i serem
Dania główne
Zapiekanka tostowa
Dania główne
Potrawka z kiełbaski
Dania główne
Kotlety mielone Magdy Gessler
Kotlety schabowe zapiekane z pieczarkami i serem
Moje dzisiejsze kotlety schabowe to kotlety z pieczarkami i serem. Kotleciki...
Odsłon: 141
Zapiekanka tostowa
Banalna i bardzo szybka! Super smakuje z ketchupem.
Odsłon: 151