Do góry

Dania główne Przepis na:

Duszona wieprzowina z cebulą.

Duszona wieprzowina z cebulą.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1421 Ocena: 18414

Dodano:

Odsłon: 540

Duszona wieprzowina podana z marynowanymi, ostrymi papryczkami czereśniowymi i pieczywem lub ziemniakami.

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Boczek roimy na 13 większych kawałków. Kawałki boczku i szynki nacieramy w soli i pieprzu ziołowym. Rozgrzewamy smalec na patelni, układamy kawałki mięsa i smażymy na dużym ogniu do zarumienienia się z obu stron.

  2. W między czasie obieramy cebule i kroimy w pół plastry, solimy, pieprzymy, mieszamy. Gdy kawałki mięsa będą zarumienione z obu stron, dodajemy cebule i dusimy pod przykryciem do ładnego zeszklenia się cebuli. Jeżeli cebula będzie ładnie zeszklona mieszamy ją z kawałkami mięsa i ponownie dusimy wszystko pod przykryciem do miękkości mięsa.

  3. Duszonkę podajemy na gorąco, posypaną drobno pokrojoną natką pietruszki i koperku, z papryczkami czereśniowymi i pieczywem lub ziemniakami.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń