Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszona wieprzowina podana z marynowanymi, ostrymi papryczkami czereśniowymi i pieczywem lub ziemniakami.
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 257
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 369
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 419
Polecam.
Odsłon: 807
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 257
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 369
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 419
Polecam.
Odsłon: 807
Składniki
Boczek roimy na 13 większych kawałków. Kawałki boczku i szynki nacieramy w soli i pieprzu ziołowym. Rozgrzewamy smalec na patelni, układamy kawałki mięsa i smażymy na dużym ogniu do zarumienienia się z obu stron.
W między czasie obieramy cebule i kroimy w pół plastry, solimy, pieprzymy, mieszamy. Gdy kawałki mięsa będą zarumienione z obu stron, dodajemy cebule i dusimy pod przykryciem do ładnego zeszklenia się cebuli. Jeżeli cebula będzie ładnie zeszklona mieszamy ją z kawałkami mięsa i ponownie dusimy wszystko pod przykryciem do miękkości mięsa.
Duszonkę podajemy na gorąco, posypaną drobno pokrojoną natką pietruszki i koperku, z papryczkami czereśniowymi i pieczywem lub ziemniakami. Smacznego!!!