Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięsko na pyszny obiadek z dodatkiem aromatycznych owoców.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 787
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 586
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 787
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 586
Składniki
Śliwki i morele umyć I zalać na noc esencją herbaciana, by napeczniały, odpestkować. Mięso umyć, osuszyć I usunąć zbędną błonę tłuszczową, pokroić ostrym nożem na ok. 1,5 cm plastry. Pokrojone mięso natrzeć olejem i mieszanka z soli I ziół.w brytfannie rozgrzać troszkę oleju, włożyć plastry wedzonki i dobrze wytopić. Mięso lekko zrumienić z obu stron podlać 2 szklankami wody, dodać śliwki i morele pokrojone w drobną kostkę, całość dusić 10 min poczym dodać goździki i odrobinę soli. Dusić na wolnym ogniu do miękkości jakieś 55 min. Podawać z ziemniakami lub kluskami śląskimi. SMACZNEGO!!!