Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięsko na pyszny obiadek z dodatkiem aromatycznych owoców.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8762
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7515
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5125
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328242
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8762
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7515
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5125
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328242
Składniki
Śliwki i morele umyć I zalać na noc esencją herbaciana, by napeczniały, odpestkować. Mięso umyć, osuszyć I usunąć zbędną błonę tłuszczową, pokroić ostrym nożem na ok. 1,5 cm plastry. Pokrojone mięso natrzeć olejem i mieszanka z soli I ziół.w brytfannie rozgrzać troszkę oleju, włożyć plastry wedzonki i dobrze wytopić. Mięso lekko zrumienić z obu stron podlać 2 szklankami wody, dodać śliwki i morele pokrojone w drobną kostkę, całość dusić 10 min poczym dodać goździki i odrobinę soli. Dusić na wolnym ogniu do miękkości jakieś 55 min. Podawać z ziemniakami lub kluskami śląskimi. SMACZNEGO!!!