Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięsko na pyszny obiadek z dodatkiem aromatycznych owoców.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 62
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 73
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 62
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 73
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Składniki
Śliwki i morele umyć I zalać na noc esencją herbaciana, by napeczniały, odpestkować. Mięso umyć, osuszyć I usunąć zbędną błonę tłuszczową, pokroić ostrym nożem na ok. 1,5 cm plastry. Pokrojone mięso natrzeć olejem i mieszanka z soli I ziół.w brytfannie rozgrzać troszkę oleju, włożyć plastry wedzonki i dobrze wytopić. Mięso lekko zrumienić z obu stron podlać 2 szklankami wody, dodać śliwki i morele pokrojone w drobną kostkę, całość dusić 10 min poczym dodać goździki i odrobinę soli. Dusić na wolnym ogniu do miękkości jakieś 55 min. Podawać z ziemniakami lub kluskami śląskimi. SMACZNEGO!!!