Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięsko na pyszny obiadek z dodatkiem aromatycznych owoców.
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2598
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104624
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2031
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5904
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2598
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104624
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2031
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5904
Składniki
Śliwki i morele umyć I zalać na noc esencją herbaciana, by napeczniały, odpestkować. Mięso umyć, osuszyć I usunąć zbędną błonę tłuszczową, pokroić ostrym nożem na ok. 1,5 cm plastry. Pokrojone mięso natrzeć olejem i mieszanka z soli I ziół.w brytfannie rozgrzać troszkę oleju, włożyć plastry wedzonki i dobrze wytopić. Mięso lekko zrumienić z obu stron podlać 2 szklankami wody, dodać śliwki i morele pokrojone w drobną kostkę, całość dusić 10 min poczym dodać goździki i odrobinę soli. Dusić na wolnym ogniu do miękkości jakieś 55 min. Podawać z ziemniakami lub kluskami śląskimi. SMACZNEGO!!!