Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i łatwe w przygotowaniu danie.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10355
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5960
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5305
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12790
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4554
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10355
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5960
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5305
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12790
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4554
Składniki
Mięso przyprawić solą, pieprzem, czosnkiem i papryką. Podsmażyć na patelni, podlać ok szklanką wody i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu ok 20-30 minut. Kiedy mięso będzie gotowe, zdjąć z patelni. Na patelni pozostanie jeszcze wywar, w którym gotowało się mięso, dodać do tego śmietanę i gotować na wysokim ogniu aż zgęstnieje.
Fasolę i soczewicę ugotować. Kaszę kuskus zalać gorącą wodą (ok 2 cm powyżej poziomu kuskusu) Wszystko przełożyć do miseczki. Sok z cytryny wymieszać z oliwą i doprawić odrobiną soli. Tuż przed podaniem polać sałatkę i wymieszać.
Podawać. Smacznego