Do góry

Dania główne Przepis na:

Duszone Ćwiartki z kolorową sałatką

Duszone Ćwiartki z kolorową sałatką

Autor:

Przepisów i artykułów: 100 Ocena: 493

Dodano:

Odsłon: 128

Proste i łatwe w przygotowaniu danie.

Składniki

  • Ćwiartki - po jednej na osobę
  • Sól,
  • pieprz
  • łyżeczka suszonej papryki
  • łyżeczka suszonego czosnku
  • pół szklanki kuskusu
  • pół szklanki fasoli mung
  • pół szklanki czerwonej soczewicy
  • 2-3 łyżki soku z cytryny
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2-3 łyżki śmietany do sosu
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Duszone Ćwiartki z kolorową sałatką

Przygotowanie

  1. Mięso przyprawić solą, pieprzem, czosnkiem i papryką.
    Podsmażyć na patelni, podlać ok szklanką wody i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu ok 20-30 minut.

    Kiedy mięso będzie gotowe, zdjąć z patelni. Na patelni pozostanie jeszcze wywar, w którym gotowało się mięso, dodać do tego śmietanę i gotować na wysokim ogniu aż zgęstnieje.

  2. Fasolę i soczewicę ugotować.
    Kaszę kuskus zalać gorącą wodą (ok 2 cm powyżej poziomu kuskusu)

    Wszystko przełożyć do miseczki.

    Sok z cytryny wymieszać z oliwą i doprawić odrobiną soli. Tuż przed podaniem polać sałatkę i wymieszać.

  3. Podawać.
    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń