Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i łatwe w przygotowaniu danie.
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 81
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 168
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 431
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 261
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 81
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 168
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 431
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 261
Składniki
Mięso przyprawić solą, pieprzem, czosnkiem i papryką. Podsmażyć na patelni, podlać ok szklanką wody i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu ok 20-30 minut. Kiedy mięso będzie gotowe, zdjąć z patelni. Na patelni pozostanie jeszcze wywar, w którym gotowało się mięso, dodać do tego śmietanę i gotować na wysokim ogniu aż zgęstnieje.
Fasolę i soczewicę ugotować. Kaszę kuskus zalać gorącą wodą (ok 2 cm powyżej poziomu kuskusu) Wszystko przełożyć do miseczki. Sok z cytryny wymieszać z oliwą i doprawić odrobiną soli. Tuż przed podaniem polać sałatkę i wymieszać.
Podawać. Smacznego