Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i łatwe w przygotowaniu danie.
Polecam.
Odsłon: 343
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 788
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 350
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6189
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1381
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Polecam.
Odsłon: 343
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 788
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 350
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6189
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1381
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Składniki
Mięso przyprawić solą, pieprzem, czosnkiem i papryką. Podsmażyć na patelni, podlać ok szklanką wody i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu ok 20-30 minut. Kiedy mięso będzie gotowe, zdjąć z patelni. Na patelni pozostanie jeszcze wywar, w którym gotowało się mięso, dodać do tego śmietanę i gotować na wysokim ogniu aż zgęstnieje.
Fasolę i soczewicę ugotować. Kaszę kuskus zalać gorącą wodą (ok 2 cm powyżej poziomu kuskusu) Wszystko przełożyć do miseczki. Sok z cytryny wymieszać z oliwą i doprawić odrobiną soli. Tuż przed podaniem polać sałatkę i wymieszać.
Podawać. Smacznego