Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i łatwe w przygotowaniu danie.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 683
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1007
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2018
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 683
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1007
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2018
Składniki
Mięso przyprawić solą, pieprzem, czosnkiem i papryką. Podsmażyć na patelni, podlać ok szklanką wody i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu ok 20-30 minut. Kiedy mięso będzie gotowe, zdjąć z patelni. Na patelni pozostanie jeszcze wywar, w którym gotowało się mięso, dodać do tego śmietanę i gotować na wysokim ogniu aż zgęstnieje.
Fasolę i soczewicę ugotować. Kaszę kuskus zalać gorącą wodą (ok 2 cm powyżej poziomu kuskusu) Wszystko przełożyć do miseczki. Sok z cytryny wymieszać z oliwą i doprawić odrobiną soli. Tuż przed podaniem polać sałatkę i wymieszać.
Podawać. Smacznego