Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pokrótce...boskie, proste i tanie danie.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5826
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1282
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12534
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5264
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5826
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1282
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12534
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5264
Składniki
Filety porcjujemy, oprószamy solą i pieprzem. Obtaczamy w mące i obsmażamy na rozgrzanym oleju. W rondlu szklimy cebulę, zalewamy bulionem i chwilę dusimy. Pieczarki oczyszczamy, kroimy na plasterki. Wrzucamy do bulionu. Śmietanę rozrabiamy z kilkoma łyżkami gorącego bulionu, dodajemy do całości i dokładnie mieszamy. Do sosu wrzucamy filety i dusimy na małym ogniu przez 30 min. Całość do smaku doprawiamy solą i pieprzem.