Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie, proste, bardzo smaczne, soczyste
Wyobraź sobie szczęśliwe krowy leniwie pasące się na zielonych zboczach gór w...
Odsłon: 1246
Taki pieróg z farszem jest bardzo smaczny. Pasuje, żeby zabrać go do pracy.
Odsłon: 342
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 2930
Wyobraź sobie szczęśliwe krowy leniwie pasące się na zielonych zboczach gór w...
Odsłon: 1246
Taki pieróg z farszem jest bardzo smaczny. Pasuje, żeby zabrać go do pracy.
Odsłon: 342
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 2930
Składniki
Pierś z kurczaka dzielimy i rozbijamy na bardzo cienkie kotlety.
Kotlety solimy i obtaczamy w bułce tartej. Obtaczamy grubo, aż nie będzie się przylepiać.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotlety z jednej i drugiej strony (ja w trakcie smażenia posypywałam je jeszcze bułką tartą)
Gdy kotlety już się usmażą, odlewamy olej tak, żeby zostało go tylko trochę i zalewamy kotlety na patelni zagotowaną gorącą wodą. Posypujemy je jeszcze raz bułką tartą.
Następnie przestawiamy patelnie na mały palnik i na małym ogniu dusimy kotlety pod przykryciem ok. pół godziny.