Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie, proste, bardzo smaczne, soczyste
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 13260
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8753
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 642
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8246
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 13260
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8753
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 642
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8246
Składniki
Pierś z kurczaka dzielimy i rozbijamy na bardzo cienkie kotlety.
Kotlety solimy i obtaczamy w bułce tartej. Obtaczamy grubo, aż nie będzie się przylepiać.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotlety z jednej i drugiej strony (ja w trakcie smażenia posypywałam je jeszcze bułką tartą)
Gdy kotlety już się usmażą, odlewamy olej tak, żeby zostało go tylko trochę i zalewamy kotlety na patelni zagotowaną gorącą wodą. Posypujemy je jeszcze raz bułką tartą.
Następnie przestawiamy patelnie na mały palnik i na małym ogniu dusimy kotlety pod przykryciem ok. pół godziny.