Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie, proste, bardzo smaczne, soczyste
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 104
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1257
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 795
Któż nie kocha pomidorowej. Klasyczny przepis zna każda gospodyni domowa, ale...
Odsłon: 937
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 104
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1257
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 795
Któż nie kocha pomidorowej. Klasyczny przepis zna każda gospodyni domowa, ale...
Odsłon: 937
Składniki
Pierś z kurczaka dzielimy i rozbijamy na bardzo cienkie kotlety.
Kotlety solimy i obtaczamy w bułce tartej. Obtaczamy grubo, aż nie będzie się przylepiać.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotlety z jednej i drugiej strony (ja w trakcie smażenia posypywałam je jeszcze bułką tartą)
Gdy kotlety już się usmażą, odlewamy olej tak, żeby zostało go tylko trochę i zalewamy kotlety na patelni zagotowaną gorącą wodą. Posypujemy je jeszcze raz bułką tartą.
Następnie przestawiamy patelnie na mały palnik i na małym ogniu dusimy kotlety pod przykryciem ok. pół godziny.