Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane polędwiczki niezwykle apetycznie się prezentują i wyśmienicie smakują. Dzięki włożeniu wszystkich składników do parowaru danie wykonuje się samo, a my cieszymy oczy i podniebienie daniem, które prezentuje się jakby wyszło spod ręki najlepszego szefa kuchni.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112825
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 114
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 256
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 380
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 661
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112825
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 114
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 256
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 380
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 661
Składniki
Polędwiczki kroimy na 6-7cm kawałki. W każdym kawałku robi nożem otwór na wylot. Kawałki mięsa nadziewamy warzywami. Oprószamy solą ziołową i kolorowym pieprzem.
W naczyniu żaroodpornym układamy warzywa. Posypujemy je solą ziołową. Na warzywach układamy kawałki mięsa. Między kawałki mięsa wkładamy masło. Naczynie przykrywamy. Potrawę gotujemy na parze około 60 minut. Czas jest dłuższy niż podczas gotowania bezpośrednio na płycie parowaru. Jednak dzięki takiej metodzie mięso dusi się w stałej temperaturze w sosie własnym oraz aromacie warzyw. Mięso tak przygotowane zawsze wychodzi jednocześnie kruche, soczyste i pełne smaku.