Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane polędwiczki niezwykle apetycznie się prezentują i wyśmienicie smakują. Dzięki włożeniu wszystkich składników do parowaru danie wykonuje się samo, a my cieszymy oczy i podniebienie daniem, które prezentuje się jakby wyszło spod ręki najlepszego szefa kuchni.
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 57
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 94
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 131
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 164
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 129
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 57
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 94
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 131
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 164
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 129
Składniki
Polędwiczki kroimy na 6-7cm kawałki. W każdym kawałku robi nożem otwór na wylot. Kawałki mięsa nadziewamy warzywami. Oprószamy solą ziołową i kolorowym pieprzem.
W naczyniu żaroodpornym układamy warzywa. Posypujemy je solą ziołową. Na warzywach układamy kawałki mięsa. Między kawałki mięsa wkładamy masło. Naczynie przykrywamy. Potrawę gotujemy na parze około 60 minut. Czas jest dłuższy niż podczas gotowania bezpośrednio na płycie parowaru. Jednak dzięki takiej metodzie mięso dusi się w stałej temperaturze w sosie własnym oraz aromacie warzyw. Mięso tak przygotowane zawsze wychodzi jednocześnie kruche, soczyste i pełne smaku.