Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4651
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418262
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4651
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418262
Składniki
Każdy plaster mięsa delikatnie rozbic, posolic, ułożyc na nim pasek papryki, ogórka kiszonego i piórka cebuli. Zawinąc w roladki, spiąc wykałaczkami. Oprószyc mąką, obsmażyc na złoto na oleju.
W rondlu zagotowac 1 l wody z kostką rosołową, pieprzem, zielem, liściem laurowym (i poszatkowanymi pieczarkami) oraz pokruszonymi suszonymi grybkami.
Do rondla przełożyc zezłocone roladki, dodac maggi, bazylię, dusic na wolnym ogniu.
Pozostałą cebulę zeszklic na maśle razem z czosnkiem, dodac do mięsa i dusic do miękkości. Podawac z ziemniakami, puree i surówką. Smacznego.