Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowane w musztardzie i podane z duszonymi warzywami, zainspirowane przepisem Docherro: https://smaker.pl/przepisy-dania-glowne/przepis-piersi-kurczaka-pieczone-w-folii-aluminiowej,186789,docherro.html
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12598
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1430
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13672
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5748
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12598
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1430
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13672
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5748
Składniki
Miałam ochotę na lekki obiad ale za to smaczny. Rano: Pierś pokroiłam w grubą kostkę 3-4 cm. Kawałki wysmarowałam w sporej ilości musztardy i dodałam przyprawy suszone pomidory. Natknęłam na jednorazowe pałeczki bambusowe. Musztarda skruszy mięso i nie będzie ono suche.
Szaszłyki mocno przysmażyłam z każdej strony na prawie suchej patelni. Zdjęłam je . Dałam na patelnie pokrojone warzywa, dodałam odrobinę oliwy i lekko je podsmażyłam aby zmniejszyły objętość. Podlałam odrobiną wody, ułożyłam szaszłyki i całość przykryłam pokrywką. Dusiłam na niewielkim ogniu około 20 minut. Trzeba rozchylić kawałki i sprawdzić czy mięso się ścięło.
To po uduszeniu. Sos sam się zrobił.
Smacznego :)