Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na upały, są mało pracochłonne i nie trzeba włączać piekarnika. Zainspirowałam się bliskowschodnimi faszerowanymi warzywami.
tarka
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 56
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 90
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5951
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 56
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 90
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5951
Składniki
Robiłam farsz do kołdunów/ chinkali, i zostało mi połowa farszu, wystarczyło dodać ryż. Do mięsa pasuje starta cebula, czosnek, kolendra, kumin, pieprz/chili i jakaś natka, no i sól Dodałam też pół szklanki wody aby ryż miał z czego pić.
Pomidory i cukinie wydrąża się łyżeczką. Środki można zetrzeć na tarce i dodać do farszu dla pomnożenia, lub do sosu do zagęszczenia. Starte warzywa podgrzałam z połową szklanki przecieru pomidorowego, i rozpuściłam w nim kostkę rosołową ( nie miałam czasu na buliony) i dodałam łyżkę suszonego czosnku. Warzywa wystarczy zalać i dusić na małym ogniu około 45 minut.
Smacznego :)