Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszone z cebulką gęsie wątróbki podane z ziemniakami, kiszonym ogórkiem i ostrą papryczką czereśniową.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2387
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421575
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2112
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2387
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421575
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2112
Składniki
Oczyszczone ze ścięgien i żył wątróbki płuczemy zimną wodą, osuszamy na durszlaku.
Ocieknięte kawałki wątróbki kładziemy na gorącą patelnię z tłuszczem, smażymy z obu stron na rumiano.
Cebulę kroimy w piórka, solimy, pieprzymy.
Dodajemy do smażącej się wątróbki. Smażymy pod przykryciem do miękkości wątroby i cebuli.
W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone wątróbki podajemy udekorowane bazylią z wcześniej ugotowanymi ziemniakami, papryczką czereśniową i kiszonym ogórkiem.
Smacznego :)