Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszone z cebulką gęsie wątróbki podane z ziemniakami, kiszonym ogórkiem i ostrą papryczką czereśniową.
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 28696
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 626
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4394
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 28696
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 626
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4394
Składniki
Oczyszczone ze ścięgien i żył wątróbki płuczemy zimną wodą, osuszamy na durszlaku.
Ocieknięte kawałki wątróbki kładziemy na gorącą patelnię z tłuszczem, smażymy z obu stron na rumiano.
Cebulę kroimy w piórka, solimy, pieprzymy.
Dodajemy do smażącej się wątróbki. Smażymy pod przykryciem do miękkości wątroby i cebuli.
W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone wątróbki podajemy udekorowane bazylią z wcześniej ugotowanymi ziemniakami, papryczką czereśniową i kiszonym ogórkiem.
Smacznego :)