Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszone z cebulką gęsie wątróbki podane z ziemniakami, kiszonym ogórkiem i ostrą papryczką czereśniową.
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24853
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5992
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 230
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24853
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5992
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 230
Składniki
Oczyszczone ze ścięgien i żył wątróbki płuczemy zimną wodą, osuszamy na durszlaku.
Ocieknięte kawałki wątróbki kładziemy na gorącą patelnię z tłuszczem, smażymy z obu stron na rumiano.
Cebulę kroimy w piórka, solimy, pieprzymy.
Dodajemy do smażącej się wątróbki. Smażymy pod przykryciem do miękkości wątroby i cebuli.
W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone wątróbki podajemy udekorowane bazylią z wcześniej ugotowanymi ziemniakami, papryczką czereśniową i kiszonym ogórkiem.
Smacznego :)