Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszone z cebulką gęsie wątróbki podane z ziemniakami, kiszonym ogórkiem i ostrą papryczką czereśniową.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5413
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 921
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11861
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1366
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5413
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 921
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11861
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1366
Składniki
Oczyszczone ze ścięgien i żył wątróbki płuczemy zimną wodą, osuszamy na durszlaku.
Ocieknięte kawałki wątróbki kładziemy na gorącą patelnię z tłuszczem, smażymy z obu stron na rumiano.
Cebulę kroimy w piórka, solimy, pieprzymy.
Dodajemy do smażącej się wątróbki. Smażymy pod przykryciem do miękkości wątroby i cebuli.
W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone wątróbki podajemy udekorowane bazylią z wcześniej ugotowanymi ziemniakami, papryczką czereśniową i kiszonym ogórkiem.
Smacznego :)