Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszone z cebulką gęsie wątróbki podane z ziemniakami, kiszonym ogórkiem i ostrą papryczką czereśniową.
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 258
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8746
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 503
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 258
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8746
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 503
Składniki
Oczyszczone ze ścięgien i żył wątróbki płuczemy zimną wodą, osuszamy na durszlaku.
Ocieknięte kawałki wątróbki kładziemy na gorącą patelnię z tłuszczem, smażymy z obu stron na rumiano.
Cebulę kroimy w piórka, solimy, pieprzymy.
Dodajemy do smażącej się wątróbki. Smażymy pod przykryciem do miękkości wątroby i cebuli.
W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone wątróbki podajemy udekorowane bazylią z wcześniej ugotowanymi ziemniakami, papryczką czereśniową i kiszonym ogórkiem.
Smacznego :)