Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34154
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1354
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34154
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1354
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Składniki
Oczyszczamy papryki i kroimy w cienkie paski. Cebulę kroimy w półplastry. Pomidory parzymy , zdejmujemy skórkę i kroimy w ósemki , z cytryny wyciskamy sok. Koperek drobno kroimy. Filety podzielone na porcje przyprawiamy solą i pieprzem. Rozgrzewamy w rondelku masło ,wkładamy pomidory i cebulę ,smażymy 3 min ,potem dodajemy paprykę i smażymy razem 5 min ,następnie wlewamy bulion (bądź wino) oraz sok z cytryny. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy i zagotowujemy ,po czym układamy na warzywa filety i gotujemy pod przykryciem ok. 15 min (aż będą miękkie) ,posypujemy koperkiem.