Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 72
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 72
Składniki
Oczyszczamy papryki i kroimy w cienkie paski. Cebulę kroimy w półplastry. Pomidory parzymy , zdejmujemy skórkę i kroimy w ósemki , z cytryny wyciskamy sok. Koperek drobno kroimy. Filety podzielone na porcje przyprawiamy solą i pieprzem. Rozgrzewamy w rondelku masło ,wkładamy pomidory i cebulę ,smażymy 3 min ,potem dodajemy paprykę i smażymy razem 5 min ,następnie wlewamy bulion (bądź wino) oraz sok z cytryny. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy i zagotowujemy ,po czym układamy na warzywa filety i gotujemy pod przykryciem ok. 15 min (aż będą miękkie) ,posypujemy koperkiem.