Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2578
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2733
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2921
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2578
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2733
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2921
Składniki
Oczyszczamy papryki i kroimy w cienkie paski. Cebulę kroimy w półplastry. Pomidory parzymy , zdejmujemy skórkę i kroimy w ósemki , z cytryny wyciskamy sok. Koperek drobno kroimy. Filety podzielone na porcje przyprawiamy solą i pieprzem. Rozgrzewamy w rondelku masło ,wkładamy pomidory i cebulę ,smażymy 3 min ,potem dodajemy paprykę i smażymy razem 5 min ,następnie wlewamy bulion (bądź wino) oraz sok z cytryny. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy i zagotowujemy ,po czym układamy na warzywa filety i gotujemy pod przykryciem ok. 15 min (aż będą miękkie) ,posypujemy koperkiem.