Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5355
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 885
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11785
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5355
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 885
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11785
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Składniki
Oczyszczamy papryki i kroimy w cienkie paski. Cebulę kroimy w półplastry. Pomidory parzymy , zdejmujemy skórkę i kroimy w ósemki , z cytryny wyciskamy sok. Koperek drobno kroimy. Filety podzielone na porcje przyprawiamy solą i pieprzem. Rozgrzewamy w rondelku masło ,wkładamy pomidory i cebulę ,smażymy 3 min ,potem dodajemy paprykę i smażymy razem 5 min ,następnie wlewamy bulion (bądź wino) oraz sok z cytryny. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy i zagotowujemy ,po czym układamy na warzywa filety i gotujemy pod przykryciem ok. 15 min (aż będą miękkie) ,posypujemy koperkiem.