Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 44 Ocena: 615
Dodano: 30.11.2017
Odsłon: 14112
3-4 os. | > 60 min | średnie | tanie |
kotlety umyj, oprósz solą i pieprzem
rozgrzej olej na patelni i obsmaż kotlety na rumiano
gdy smażą się kotlety, posiekaj w piórka cebulę i dodaj na patelnię do rumianych kotletów
smaż wszystko razem jeszcze jakieś 5 minut
zalej mięso z cebula wodą, odrobinę ponad poziom mięsa
dodaj liść i ziele, sól, pieprz do smaku
duś na małym ogniu pod przykryciem do miękkości mięsa, czyli ok 40-50 minut
na koniec rozpuść dwie łyżki mąki z osobnym naczyniu z niewielką ilością wody ok. pół szklanki, wymieszaj dokładnie, żeby nie było grudek i dodaj na patelnię, gotuj jeszcze chwilę do zgęstnienia sosu
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)