Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny schab w marynacie z rozmarynem, miodem i octem balsamicznym.
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 40
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 169
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 1386
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 40
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 169
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 1386
Składniki
Mięso pokroić na 4 równe kotlety o grubości 3 cm, najlepiej zlecić to w sprzedawcy. Mięso należy umyć. Następnie do miski wlewamy olej, ocet balsamiczny, miód, wrzucamy czosnek i paprykę, solimy i pieprzymy do smaku. Całość należy dokładnie wymieszać. Marynatę z rozmarynem wlewamy do miski z mięsem i dokładnie wcieramy w mięso. Owijamy miskę folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na 8 godzin. Następnie rozgrzewamy patelnię na sucho i wkładamy zamarynowane kotlety. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Dokładamy rozmaryn i zalewamy wodą 300 ml. i dusimy 1 godzinę. Po upływie tego czasu odkrywamy patelnię i redukujemy płyn aż zrobi się bardziej esencjonalny. Na konie dosalamy jeżeli zachodzi taka potrzeba. Gotowe !!!