Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny schab w marynacie z rozmarynem, miodem i octem balsamicznym.
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1743
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 243
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 195
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1743
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 243
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 195
Składniki
Mięso pokroić na 4 równe kotlety o grubości 3 cm, najlepiej zlecić to w sprzedawcy. Mięso należy umyć. Następnie do miski wlewamy olej, ocet balsamiczny, miód, wrzucamy czosnek i paprykę, solimy i pieprzymy do smaku. Całość należy dokładnie wymieszać. Marynatę z rozmarynem wlewamy do miski z mięsem i dokładnie wcieramy w mięso. Owijamy miskę folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na 8 godzin. Następnie rozgrzewamy patelnię na sucho i wkładamy zamarynowane kotlety. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Dokładamy rozmaryn i zalewamy wodą 300 ml. i dusimy 1 godzinę. Po upływie tego czasu odkrywamy patelnię i redukujemy płyn aż zrobi się bardziej esencjonalny. Na konie dosalamy jeżeli zachodzi taka potrzeba. Gotowe !!!