Do góry

Dania główne Przepis na:

Dworska karkówka

Dworska karkówka

Autor:

Przepisów i artykułów: 2513 Ocena: 18209

Dodano:

Odsłon: 4857

Karkówka na specjalną okazję.

Składniki

  • Karkówka 1 kg
  • Dżem żurawinowy 2 słoiczki
  • Ketchup pikantny 2szt.(małe)
  • Przyprawa do karkówki 1 opakowanie
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Dworska karkówka

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Karkówkę opłukać, osuszyć, pokroić w grube plastry, natrzeć dokładnie przyprawą i odłożyć do lodówki na kilka godzin. Następnie włożyć do naczynia żaroodpornego, zalać sosem powstałym z wymieszania dżemu i ketchupu. Wstawić od piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec przez godzinę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń