Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowo, tanio, bardzo szybko.
Drugie danie :
Ziemniaki kroimy w plasterki, układamy w naczyniu żaroodpornym obok ryby. Rybę posypujemy przyprawą do ryb, ziemniaki przyprawą do ziemniaków, na wierzchu pstrąga układamy plasterki cebuli.
Obok dorzucamy kilka brokułów, podlewamy odrobinę olejem i wodą. Pieczemy do 40 minut w termoobiegu.
Sałatką robimy z ok. 100 g kapusty kiszonej z marchewką, do tego ucieramy trochę jabłka, ewentualnie cebuli.
W tym czasie jak pstrąg znajduje się w piekarniku,
przechodzimy do przygotowania barszczu na boczku.
Bierzemy resztę kapusty ok 400 g, zalewamy wodą żeby nie było zbyt gęste.
Dodajemy : 250 g boczku, 1 pokrojoną w kostkę cebulę, liść, ziele, sól, pieprz wedle uznania. Dodatkowo upalamy jedną cebulę na patelni (indukcja) lub w pozostałych przypadkach na palniku. Gotujemy mniej więcej tyle samo czasu co piecze się ryba.
(Rybę trzeba sprawdzić co jakiś czas, bo może on być minimalnie różny w różnych piekarnikach - plus minus do tego czasu żeby nam się warzywa nie poprzypalały)
I tak w ciągu 40 minut mamy dwudaniowy pyszny obiad :)
Pieczony filet z lososia pod chrupiaca pierzynka koprowo-orzechowa. W ciagu 3...
Odsłon: 8029
Witam serdecznie, sezon szparagowy w pełni, więc tym razem propozycja na pysz...
Odsłon: 1480
Bardzo prosty przepis na niedrogie i błyskawiczne w przygotowaniu kotleciki z...
Odsłon: 19687
Usmażone panierowane plastry schabu podane z ugotowanymi w mundurkach, młodym...
Odsłon: 196
Sernik coca cola, to biszkoptowe ciasto z masą serowo jogurtową, przełożoną g...
Odsłon: 6501
Usmażone panierowane plastry schabu podane z ugotowanymi w mundurkach, młodym...
Odsłon: 196
Sernik coca cola, to biszkoptowe ciasto z masą serowo jogurtową, przełożoną g...
Odsłon: 6501
Składniki
Drugie danie : Ziemniaki kroimy w plasterki, układamy w naczyniu żaroodpornym obok ryby. Rybę posypujemy przyprawą do ryb, ziemniaki przyprawą do ziemniaków, na wierzchu pstrąga układamy plasterki cebuli. Obok dorzucamy kilka brokułów, podlewamy odrobinę olejem i wodą. Pieczemy do 40 minut w termoobiegu.
Sałatką robimy z ok. 100 g kapusty kiszonej z marchewką, do tego ucieramy trochę jabłka, ewentualnie cebuli.
W tym czasie jak pstrąg znajduje się w piekarniku, przechodzimy do przygotowania barszczu na boczku. Bierzemy resztę kapusty ok 400 g, zalewamy wodą żeby nie było zbyt gęste. Dodajemy : 250 g boczku, 1 pokrojoną w kostkę cebulę, liść, ziele, sól, pieprz wedle uznania. Dodatkowo upalamy jedną cebulę na patelni (indukcja) lub w pozostałych przypadkach na palniku. Gotujemy mniej więcej tyle samo czasu co piecze się ryba. (Rybę trzeba sprawdzić co jakiś czas, bo może on być minimalnie różny w różnych piekarnikach - plus minus do tego czasu żeby nam się warzywa nie poprzypalały)
I tak w ciągu 40 minut mamy dwudaniowy pyszny obiad :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Gulasz wieprzowy z makaronem rurki.
Dania główne
Mielone z marchewką
Dania główne
Roladki schabowe z ziemniakami
Dania główne
Zapiekane fileciki z ziemniakami
Gulasz wieprzowy z makaronem rurki.
Gulasz ugotowany z szynki wieprzowej i warzyw, podany z makaronem rurki.
Odsłon: 12
Mielone z marchewką
Smaczne kotlety mielone, soczyste z marchewką. Bardzo lubię dodawać do mięsa...
Odsłon: 21