Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowo, tanio, bardzo szybko.
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 257
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 549
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1222
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 1218
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 257
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 549
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1222
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 1218
Składniki
Drugie danie : Ziemniaki kroimy w plasterki, układamy w naczyniu żaroodpornym obok ryby. Rybę posypujemy przyprawą do ryb, ziemniaki przyprawą do ziemniaków, na wierzchu pstrąga układamy plasterki cebuli. Obok dorzucamy kilka brokułów, podlewamy odrobinę olejem i wodą. Pieczemy do 40 minut w termoobiegu.
Sałatką robimy z ok. 100 g kapusty kiszonej z marchewką, do tego ucieramy trochę jabłka, ewentualnie cebuli.
W tym czasie jak pstrąg znajduje się w piekarniku, przechodzimy do przygotowania barszczu na boczku. Bierzemy resztę kapusty ok 400 g, zalewamy wodą żeby nie było zbyt gęste. Dodajemy : 250 g boczku, 1 pokrojoną w kostkę cebulę, liść, ziele, sól, pieprz wedle uznania. Dodatkowo upalamy jedną cebulę na patelni (indukcja) lub w pozostałych przypadkach na palniku. Gotujemy mniej więcej tyle samo czasu co piecze się ryba. (Rybę trzeba sprawdzić co jakiś czas, bo może on być minimalnie różny w różnych piekarnikach - plus minus do tego czasu żeby nam się warzywa nie poprzypalały)
I tak w ciągu 40 minut mamy dwudaniowy pyszny obiad :)