Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 10-09-2014
Wbrew pozorom bardzo proste danie, a jakże sycące!
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 460
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 37281
Puszysta pianka oblana czekoladą to smakołyk, który wiele osób umieszcza na l...
Odsłon: 2571
Cześć. Dzisiaj podrzucam przepis na pyszny i bardzo szybki gulasz z piersi ku...
Odsłon: 220
Przepisy siostry Anastazji od lat cieszą się sporym zainteresowaniem. Nic dzi...
Odsłon: 228
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 460
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 37281
Puszysta pianka oblana czekoladą to smakołyk, który wiele osób umieszcza na l...
Odsłon: 2571
Cześć. Dzisiaj podrzucam przepis na pyszny i bardzo szybki gulasz z piersi ku...
Odsłon: 220
Przepisy siostry Anastazji od lat cieszą się sporym zainteresowaniem. Nic dzi...
Odsłon: 228
Składniki
Kaszę bulgur zalać 3/4 szklanki wody i gotować przez około 8 minut, a następnie odstawić na 20 minut pod przykryciem (do wchłonięcia całej wody przez kaszę).
Buraczka obrać, ugotować, a następnie zetrzeć na tarce.
Pomidora obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
Ugotowaną kaszę wymieszać z pomidorem, buraczkami, koperkiem i przyprawą garama masala oraz ostropestem.
Dynię porządnie umyć, przekroić na pół i wydrążyć miąższ.
Dynię oprószyć curry i zapiec samą w piekarniku przez około 20 minut w 180 stopniach.
Po tym czasie wyjąć dynię, nałożyć farsz i zapiekać kolejne 15 minut.