Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 10-09-2014
Wbrew pozorom bardzo proste danie, a jakże sycące!
Przepis dnia
Przepis ten pokazuje makowiec troszeczkę inaczej, ponieważ mak nie jest w tra...
Odsłon: 57
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 335
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 995
Dzisiaj postanowiłam przygotować deserki z galaretek, ubitej śmietany z masca...
Odsłon: 703
Przepis dnia
Przepis ten pokazuje makowiec troszeczkę inaczej, ponieważ mak nie jest w tra...
Odsłon: 57
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 335
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 995
Dzisiaj postanowiłam przygotować deserki z galaretek, ubitej śmietany z masca...
Odsłon: 703
Składniki
Kaszę bulgur zalać 3/4 szklanki wody i gotować przez około 8 minut, a następnie odstawić na 20 minut pod przykryciem (do wchłonięcia całej wody przez kaszę).
Buraczka obrać, ugotować, a następnie zetrzeć na tarce.
Pomidora obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
Ugotowaną kaszę wymieszać z pomidorem, buraczkami, koperkiem i przyprawą garama masala oraz ostropestem.
Dynię porządnie umyć, przekroić na pół i wydrążyć miąższ.
Dynię oprószyć curry i zapiec samą w piekarniku przez około 20 minut w 180 stopniach.
Po tym czasie wyjąć dynię, nałożyć farsz i zapiekać kolejne 15 minut.