Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna odsłona dyni w wersji na słodko. Przepis dostałam od Ukrainki, u której ta potrawa gości od pokoleń.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3942
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415305
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2524
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3942
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415305
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2524
Składniki
Dynie i jabłka obieramy i kroimy w kostkę. posypujemy rodzynkami, żurawiną i tym co mamy i lubimy. Kropimy obficie sokiem z cytryny i posypujemy cukrem.
Wkładamy do piekarnika nastawionego na ok. 180-200 stopni. Pieczemy ok. 2 godz. co jakiś czas mieszając. Gdyby robiło się za suche, można ponownie pokropić sokiem z cytryny lub wodą Podajemy z ryżem lub kaszą (najlepiej jaglaną). Smacznego