Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna odsłona dyni w wersji na słodko. Przepis dostałam od Ukrainki, u której ta potrawa gości od pokoleń.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 746
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22781
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15169
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4878
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45567
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 746
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22781
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15169
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4878
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45567
Składniki
Dynie i jabłka obieramy i kroimy w kostkę. posypujemy rodzynkami, żurawiną i tym co mamy i lubimy. Kropimy obficie sokiem z cytryny i posypujemy cukrem.
Wkładamy do piekarnika nastawionego na ok. 180-200 stopni. Pieczemy ok. 2 godz. co jakiś czas mieszając. Gdyby robiło się za suche, można ponownie pokropić sokiem z cytryny lub wodą Podajemy z ryżem lub kaszą (najlepiej jaglaną). Smacznego