Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna odsłona dyni w wersji na słodko. Przepis dostałam od Ukrainki, u której ta potrawa gości od pokoleń.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1065
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 157
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2198
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4231
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1065
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 157
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2198
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4231
Składniki
Dynie i jabłka obieramy i kroimy w kostkę. posypujemy rodzynkami, żurawiną i tym co mamy i lubimy. Kropimy obficie sokiem z cytryny i posypujemy cukrem.
Wkładamy do piekarnika nastawionego na ok. 180-200 stopni. Pieczemy ok. 2 godz. co jakiś czas mieszając. Gdyby robiło się za suche, można ponownie pokropić sokiem z cytryny lub wodą Podajemy z ryżem lub kaszą (najlepiej jaglaną). Smacznego