Do góry

Dania główne Przepis na:

Dyniowe burgery z kaszy jaglanej i amarantusa

Dyniowe burgery z kaszy jaglanej i amarantusa

Autor:

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 520

Dodano:

Odsłon: 3832

jest to kolejny przepis z serii: bezglutenowe, wegańskie, bez mleka- idealne dla każdego!

Składniki

  • 200g dyni hokkaido
  • 3 łyżki amarantusa
  • 4 łyżki kaszy jaglanej
  • 1 łyżeczka ostropestu plamistego
  • przyprawy: curry, koperek, kurkuma
> 6 os. 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kaszę jaglaną opłukać i ugotować, w oddzielnym garnku tak samo postąpić z amarantusem (obu nie zalewać zbyt dużą ilością wody, ponieważ później ze względu na małe ziarenka będą trudności z odcedzeniem).

  2. Dynię pokroić i ugrillować w piekarniku, a następnie zblendować na puree i dodać do ugotowanej kaszy i amarantusa.

  3. Całość przyprawić, dodać ostropest, dokładnie wymieszać i uformować burgery.

  4. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń