Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jest to kolejny przepis z serii: bezglutenowe, wegańskie, bez mleka- idealne dla każdego!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14422
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1677
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16532
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6640
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14422
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1677
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16532
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6640
Składniki
Kaszę jaglaną opłukać i ugotować, w oddzielnym garnku tak samo postąpić z amarantusem (obu nie zalewać zbyt dużą ilością wody, ponieważ później ze względu na małe ziarenka będą trudności z odcedzeniem).
Dynię pokroić i ugrillować w piekarniku, a następnie zblendować na puree i dodać do ugotowanej kaszy i amarantusa.
Całość przyprawić, dodać ostropest, dokładnie wymieszać i uformować burgery.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut.