Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jest to kolejny przepis z serii: bezglutenowe, wegańskie, bez mleka- idealne dla każdego!
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zask...
Odsłon: 77
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 150
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 183
Ten przepis to idealna propozycja na słodkie śniadanie lub deser, który zachw...
Odsłon: 88
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zask...
Odsłon: 77
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 150
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 183
Ten przepis to idealna propozycja na słodkie śniadanie lub deser, który zachw...
Odsłon: 88
Składniki
Kaszę jaglaną opłukać i ugotować, w oddzielnym garnku tak samo postąpić z amarantusem (obu nie zalewać zbyt dużą ilością wody, ponieważ później ze względu na małe ziarenka będą trudności z odcedzeniem).
Dynię pokroić i ugrillować w piekarniku, a następnie zblendować na puree i dodać do ugotowanej kaszy i amarantusa.
Całość przyprawić, dodać ostropest, dokładnie wymieszać i uformować burgery.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut.