Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jest to kolejny przepis z serii: bezglutenowe, wegańskie, bez mleka- idealne dla każdego!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 254
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1056
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 59
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 254
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1056
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 59
Składniki
Kaszę jaglaną opłukać i ugotować, w oddzielnym garnku tak samo postąpić z amarantusem (obu nie zalewać zbyt dużą ilością wody, ponieważ później ze względu na małe ziarenka będą trudności z odcedzeniem).
Dynię pokroić i ugrillować w piekarniku, a następnie zblendować na puree i dodać do ugotowanej kaszy i amarantusa.
Całość przyprawić, dodać ostropest, dokładnie wymieszać i uformować burgery.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut.