Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jest to kolejny przepis z serii: bezglutenowe, wegańskie, bez mleka- idealne dla każdego!
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40695
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1081
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 263
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3424
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40695
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1081
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 263
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3424
Składniki
Kaszę jaglaną opłukać i ugotować, w oddzielnym garnku tak samo postąpić z amarantusem (obu nie zalewać zbyt dużą ilością wody, ponieważ później ze względu na małe ziarenka będą trudności z odcedzeniem).
Dynię pokroić i ugrillować w piekarniku, a następnie zblendować na puree i dodać do ugotowanej kaszy i amarantusa.
Całość przyprawić, dodać ostropest, dokładnie wymieszać i uformować burgery.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut.