Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Curry to jedna z najpopularniejszych potraw kuchni indyjskiej. Obecnie danie to zachwyca swoim smakiem ludzi na całym świecie. Przygotować je można bardzo szybko, przy czym nie trzeba być znawcą sztuki kulinarnej. Curry to mnóstwo warzyw oraz mięso duszone w sosie pełnym aromatycznych przypraw. Dzisiaj podrzucam Wam przepis na moje pyszne curry dyniowe z kurczakiem i soczewicą.
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 764
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 54
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1559
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 309
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 764
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 54
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1559
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 309
Składniki
Dynię kroimy w cienkie plasterki, cebulę obieramy i kroimy w piórka. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane, wrzucamy dynię, cebulę i pokrojone mięso drobiowe. Składniki doprawiamy odrobina soli, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, suszoną kolendrę i gorczycę. Całość smażymy 15 minut na dość dużym ogniu. (kuchenka indukcyjna/ moc 7) Następnie na patelnie wlewamy mleczko kokosowe i dodajemy soczewicę, mieszamy. Gotujemy na wolnym ogniu przez około 30 minut. Pod koniec gotowania dodajemy pastę curry, cukier i sok z limonki lub cytryny. Smacznego.