Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Curry to jedna z najpopularniejszych potraw kuchni indyjskiej. Obecnie danie to zachwyca swoim smakiem ludzi na całym świecie. Przygotować je można bardzo szybko, przy czym nie trzeba być znawcą sztuki kulinarnej. Curry to mnóstwo warzyw oraz mięso duszone w sosie pełnym aromatycznych przypraw. Dzisiaj podrzucam Wam przepis na moje pyszne curry dyniowe z kurczakiem i soczewicą.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 187
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 165
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 187
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 165
Składniki
Dynię kroimy w cienkie plasterki, cebulę obieramy i kroimy w piórka. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane, wrzucamy dynię, cebulę i pokrojone mięso drobiowe. Składniki doprawiamy odrobina soli, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, suszoną kolendrę i gorczycę. Całość smażymy 15 minut na dość dużym ogniu. (kuchenka indukcyjna/ moc 7) Następnie na patelnie wlewamy mleczko kokosowe i dodajemy soczewicę, mieszamy. Gotujemy na wolnym ogniu przez około 30 minut. Pod koniec gotowania dodajemy pastę curry, cukier i sok z limonki lub cytryny. Smacznego.