Do góry

Dania główne Przepis na:

Dyniowe racuszki

Dyniowe racuszki

Autor:

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 667

Dodano:

Odsłon: 17671

Coś na poprawę humoru:]]]]]]]

Składniki

  • dynia, ½ kg
  • jabłko, 1 sztuka
  • kefir, 1 szklanka
  • jajka, 2 sztuki
  • Mąka pszenna, 1-1½ szklanki
  • proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
  • cukier, 2 łyżeczki
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Dyniowe racuszki

Przygotowanie

  1. Mąkę, jajka, kefir, cukier i proszek do pieczenia zmiksować do jednolitej konsystencji.

  2. Obraną, pokrojoną w kostkę i rozgotowaną dynię zmieszać z obranym i startym jabłkiem. Dodać do ciasta naleśnikowego i wymieszać.

  3. Smażyć okrągłe placuszki, na małym ogniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń