Do góry

Dania główne Przepis na:

Dyniowe Spaghetti

Dyniowe Spaghetti

Autor:

Przepisów i artykułów: 89 Ocena: 233

Dodano:

Odsłon: 85

Ja do tego spaghetti dodałam jeszcze fasolki szparagowej, którą miałam w lodówce :)
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
    Dynię wydrąż, pokrój w małą kostkę (300 g miąższu), podlej w rondlu wodą. Duś około 10 minut. Odlej wodę i odsącz.
    Obierz i poszatkuj cebulę. Przesmaż na maśle. Dodaj dynię i smaż kilka minut, wrzuć szpinak i jeszcze chwilę podgrzewaj. Wymieszaj z ugotowanym makaronem. Dopraw przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Posyp spaghetti serem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń