Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i zdrowe jesienne curry z wykorzystaniem prostych składników. Idealne dla wegan i wegetarian, jak i mięsożerców. Warzywa można zmieniać wedle własnego uznania, można coś dodać lub pominąć. Ten przepis jest jedynie inspiracją i ma na celu zachęcić do zdrowego odżywiana i domowego gotowania!
Najprostsze na świecie babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygo...
Odsłon: 210
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 394
lekka sałatka, idealna na święta
Odsłon: 268
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 665
Najprostsze na świecie babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygo...
Odsłon: 210
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 394
lekka sałatka, idealna na święta
Odsłon: 268
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 665
Składniki
Rozgrzać piekarnik do 200°C. Obrać dynię i pokroić w kostkę. Pokroić kalafior na mniejsze kawałki. Wyłożyć dynię i kalafior na blachę do pieczenia, skropić oliwą z oliwek, przyprawić solą, pieprzem, papryką i kurkumą. Piec przez około 30 minut.
Rozgrzać oliwę w garnku. Posiekać czosnek i imbir i podsmażyć. Dodać pokrojoną cebulę, pieczarki, seler naciowy, marchew, paprykę i groszek cukrowy. Dodać przyprawy: 3/4 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu, 1/4 łyżeczki ostrej papryki, łyżeczka kurkumy i przyprawy curry. Podsmażyć jeszcze przez 2-3 minuty, następnie przykryć i gotować, aż warzywa będą miękkie.
Dodać mleczko kokosowe, pomidory z puszki oraz upieczoną dynię i kalafior. Wymieszać.
Podawać z kaszą quinoa lub ryżem, jogurtem i świeżą pietruszką lub kolendrą.