Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w przygotowaniu.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4694
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44466
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 197
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 168
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4694
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44466
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 197
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 168
Składniki
Z plastra/krążka dyni usunąć środek z pestkami. Delikatnie posmarować olejem rzepakowym i ułożyć w naczyniu żaroodpornym też lekko posmarowanym olejem. Oprószyć solą i ziołami prowansalskimi. Zmielone mięso z indyka pomieszać z mokrą kajzerką. Dodać przyprawę po staropolsku, pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Do wyrobionego mięsa dodać delikatnie groszek z puszki, wcześniej osączony na sicie i pestki dyni. Tak przygotowanym mięsem wypełnić środek dyniowej obręczy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 1 godzinę 15 min. Dynia musi być upieczona. Jeszcze gorącą posypać drobno startym żółtym serem, żeby się ser rozpuścił, albo wstawić jeszcze na kilka minut do piekarnika. Posypać uprażonymi pestkami. Smacznego.