Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w przygotowaniu.
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 4804
Szybka , smaczna i prosta sałatka którą przygotujesz dosłownie w 5 minut idea...
Odsłon: 3159
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 4804
Szybka , smaczna i prosta sałatka którą przygotujesz dosłownie w 5 minut idea...
Odsłon: 3159
Składniki
Z plastra/krążka dyni usunąć środek z pestkami. Delikatnie posmarować olejem rzepakowym i ułożyć w naczyniu żaroodpornym też lekko posmarowanym olejem. Oprószyć solą i ziołami prowansalskimi. Zmielone mięso z indyka pomieszać z mokrą kajzerką. Dodać przyprawę po staropolsku, pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Do wyrobionego mięsa dodać delikatnie groszek z puszki, wcześniej osączony na sicie i pestki dyni. Tak przygotowanym mięsem wypełnić środek dyniowej obręczy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 1 godzinę 15 min. Dynia musi być upieczona. Jeszcze gorącą posypać drobno startym żółtym serem, żeby się ser rozpuścił, albo wstawić jeszcze na kilka minut do piekarnika. Posypać uprażonymi pestkami. Smacznego.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Drobiowe roladki z mozzarellą
Dania główne
Mięciutki schab w sosie
Dania główne
Placki z zakwasu
Dania główne
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym
Drobiowe roladki z mozzarellą
Proste i szybkie w przygotowaniu roladki drobiowe z papryką oraz serem mozzar...
Odsłon: 224
Mięciutki schab w sosie
Mięciutki schab w sosie gotowany i duszony jest wraz z warzywami, dlatego roz...
Odsłon: 9573