Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak jest ziemniaczana babka to musi być także ziemniaczany dziad :) I właśnie taki dziad został zrobiony z utartych ziemniaków i wędzonego boczku. Ziemniaczany dziad najlepiej smakuje na drugi dzień, podsmażony na patelni.
tarka lub maszyna do tarcia ziemniaków, patelnia, forma keksowa duża,
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 77
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 40
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9897
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 75
Przepyszne kanapeczki we włoskim stylu. Świetne na rodzinne uroczystości na ś...
Odsłon: 35
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 137
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 77
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 40
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9897
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 75
Przepyszne kanapeczki we włoskim stylu. Świetne na rodzinne uroczystości na ś...
Odsłon: 35
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 137
Składniki
Obrane, wymyte ziemniaki trzemy na pulpę.
Dodajemy sól, skrobie ziemniaczane, wbijamy jajka oraz pozostałe przyprawy.
W między czasie smażymy pokrojone w kostkę boczek i cebulę.
Gdy się podsmaży dodajemy do ciasta i dokładnie mieszamy.
Wykładamy foremkę (keksówkę dużą) papierem do pieczenia, wlewamy ciasto i wkładamy do piecyka. Pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Bardzo smaczna jest podsmażana na drugi dzień.
Smacznego !!!