Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak jest ziemniaczana babka to musi być także ziemniaczany dziad :) I właśnie taki dziad został zrobiony z utartych ziemniaków i wędzonego boczku. Ziemniaczany dziad najlepiej smakuje na drugi dzień, podsmażony na patelni.
tarka lub maszyna do tarcia ziemniaków, patelnia, forma keksowa duża,
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 241
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 118
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 35
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 34
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 241
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 118
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 35
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 34
Składniki
Obrane, wymyte ziemniaki trzemy na pulpę.
Dodajemy sól, skrobie ziemniaczane, wbijamy jajka oraz pozostałe przyprawy.
W między czasie smażymy pokrojone w kostkę boczek i cebulę.
Gdy się podsmaży dodajemy do ciasta i dokładnie mieszamy.
Wykładamy foremkę (keksówkę dużą) papierem do pieczenia, wlewamy ciasto i wkładamy do piecyka. Pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Bardzo smaczna jest podsmażana na drugi dzień.
Smacznego !!!