Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak jest ziemniaczana babka to musi być także ziemniaczany dziad :) I właśnie taki dziad został zrobiony z utartych ziemniaków i wędzonego boczku. Ziemniaczany dziad najlepiej smakuje na drugi dzień, podsmażony na patelni.
tarka lub maszyna do tarcia ziemniaków, patelnia, forma keksowa duża,
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 26
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 350
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 26
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 350
Składniki
Obrane, wymyte ziemniaki trzemy na pulpę.
Dodajemy sól, skrobie ziemniaczane, wbijamy jajka oraz pozostałe przyprawy.
W między czasie smażymy pokrojone w kostkę boczek i cebulę.
Gdy się podsmaży dodajemy do ciasta i dokładnie mieszamy.
Wykładamy foremkę (keksówkę dużą) papierem do pieczenia, wlewamy ciasto i wkładamy do piecyka. Pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Bardzo smaczna jest podsmażana na drugi dzień.
Smacznego !!!