Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziczyzna jest uważana za jedno z najzdrowszych mięs. Jest przede wszystkim niskokaloryczna i zawiera liczne witaminy. Choć comber z dzika uważany jest za trudny w przygotowaniu, to dziczyzna Magdy Gessler z piekarnika jest stosunkowo prosta w przygotowaniu i szybka. To z pewnością danie, które przypadnie do gustu osobom lubiącym wytrawne i klasyczne potrawy.
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 81
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 124
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 81
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 124
Składniki
Marchewkę, pietruszkę i seler umyj i obierz. Pokrój je w większą kostkę. W dużym garnku wymieszaj ze sobą wodę, ocet i wino. Zagotuj i dodaj warzywa, a także wszystkie przyprawy. Trzymaj wszystko na ogniu przez ok. 10 minut, do odparowania alkoholu. Marynatę przestudź.
Mięso umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Przełóż je do dużego, kamiennego garnka. Dziczyznę zalej marynatą. Przykryj i wstaw do lodówki na całą noc.
Po tym czasie odlej marynatę, a mięso przełóż do naczynia żaroodpornego. Przykryj je folią aluminiową i piecz w temperaturze 220 st. Celsjusza przez godzinę.
Następnie zdejmij folię i zalej mięso odlaną wcześniej marynatą i połową butelki wina. Trzymaj w piekarniku jeszcze przez 15 minut. Dziczyznę Magdy Gessler podawaj na ciepło z sosem. Jeśli będzie dalej zbyt rzadki, możesz zagęścić go odrobiną mąki.