Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciężka sobota ten dzień był aż nadto stresujący, na szczęście już się skończył :) Dawno nie jadłem ryby, więc postanowiłem zrobić dzisiaj dzwonka z łososia w orzechowej panierce, z chipsem z buraka i kremem z pomidorów. Co myślicie o takim połączeniu? :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14372
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1671
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16451
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6612
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14372
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1671
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16451
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6612
Składniki
Zanim zaczniemy cokolwiek robić, dzwonka pół godziny przed smażeniem nacieramy solą i pieprzem. W tym czasie obieramy buraka, kroimy go w cienkie plastry i mieszamy z przyprawami. Pieczemy go w piekarniku w 180°C przez około 20 minut - dzięki temu cukier skarmelizuje się i doda burakom słodkawego posmaku. :)
W tym samym czasie przygotowujemy krem. Pomidory sparzamy, blendujemy na gładką masę i przyprawiamy do smaku. Przekładamy do rondelka i podgrzewamy na wolnym ogniu. Teraz możemy przystąpić do smażenia dzwonek. W miseczce rozbijamy jajko, do drugiej wsypujemy mąkę orzechową. Dzwonka obtaczamy najpierw w jajku, a potem w mące. Smażymy na rozgrzanej patelni i wykładamy na talerz. Skrapiamy sokiem z cytryny. W tym samym czasie sprawdzamy czy czipsy z buraków są gotowe. Jeżeli są odpowiednio chrupkie wykładamy na talerz. Smacznego!