Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam szybkie danie z piersi kurczaka, zdrowe, niskokaloryczne z warzywami w aromatycznym sosie. Zapraszam serdecznie na krótki film z przepisem i życzę smacznego :-)
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2881
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1165
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13629
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2800
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2881
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1165
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13629
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2800
Składniki
Na początku zrobimy szybką marynatę, do średniej miski wlewamy olej, wrzucamy curry, zioła prowansalskie, paprykę słodką, pieprz, sól do smaku, całość dokładnie mieszamy. Następnie, filety przepłuczcie pod zimną bieżącą wodą, pokroimy je teraz na 1 cm plastry, pokrojonego fileta wrzucamy do marynaty, mieszamy, odstawiamy na 5 minut i zaraz będziemy smażyć. Zanim zaczniemy smażyć zrobimy bazę do sosu. Przygotujcie sobie słoik 900 ml. do słoika wlewamy mleko, jogurt grecki i skrobię ziemniaczaną, zakręcamy słoik i mocno wstrząsamy słoikiem aby wymieszać wszystkie składniki. Już teraz rozgrzewamy mocno patelnię i wrzucamy zamarynowanego fileta, rozprowadzamy go po całej powierzchni patelni i podsmażamy z obu stron po 3 minuty, gdy przewrócimy fileciki na drugą stronę dorzucamy na górę marchew pokrojoną w średniej grubości plasterki i rozdrobniony brokuł, dolewamy wodę. Patelnię przykrywamy pokrywką, zmniejszamy płomień i już na wolnym ogniu dusimy całość przez 10 minut. Po tym czasie wszystko dokładnie mieszamy i wlewamy zawartość słoika na patelnię uprzednio energicznie wstrząsając słoik aby składniki dokładnie się wymieszały. Całość dokładnie mieszamy, a gdy sos się zagotuje, cały czas mieszamy aż się zagęści i jeszcze 2 minuty gotujemy na wolnym ogniu, na sam koniec sprawdzamy czy nie trzeba dosolić i gotowe !!! Życzę Wszystkim smacznego i zapraszam serdecznie na film z przepisem.