Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam ekspresowe placki z cukinii. Zakochacie się w tym smaku, wystarczy 10 minut i gotowe :-) Zapraszam serdecznie na film z przepisem i życzę smacznego.
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 117
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 565
Przystawka dla tych, którzy lubią ser pleśniowy. Doskonale połączenie, które...
Odsłon: 97
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 117
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 565
Przystawka dla tych, którzy lubią ser pleśniowy. Doskonale połączenie, które...
Odsłon: 97
Składniki
Cukinię należy dokładnie wymyć, odciąć końcówki. Przy pomocy nożyka robimy z cukinii makaron, zostawiamy tylko środek cukinii z nasionami, który można wykorzystać do innej potrawy. Następnie makaron przekładamy do większej miski i delikatnie solimy, mieszamy i odstawiamy na 5 minut aby wyszła z niego woda, po tym czasie makaron należy odcisnąć i wylać wodę. Już teraz dorzucamy do makarony jajka, starty ser żółty, pokrojoną w cienkie słupki szynkę(opcjonalnie), drobno posiekany czosnek i pieprz, całość dokładnie mieszamy. Już teraz rozgrzewamy mocno patelnię, wlewamy oliwę, następnie makaron nakładamy na rozgrzany tłuszcz, tworząc placki i smażymy z obu stron na złoty kolor. Placki przewracamy gdy dobrze się zarumienią. Gotowe !!! Zapraszam serdecznie na film z przepisem i życzę Wszystkim smacznego. Danie bez szynki idealne dla wegetarian, również bez glutenu.