Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mam dla Was pyszny przepis na obiad w stylu meksykańskim, który jest naprawdę ekspresowy! Zobaczcie, jak smaczna i prosta może być dieta
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1289
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 786
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1289
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 786
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Składniki
Zagotuj osoloną wodę na makaron i ugotuj go al dente. Cebulę pokrój w piórka i podsmaż chwilę na patelni na łyżce oliwy. Dodaj pokrojoną szynkę z kurczaka lub indyka (ważne, aby była to szynka wędzona). Podsmaż chwilę mieszając. Rozetrzyj ziarna kolendry w moździerzu – jeśli nie przepadasz za kolendrą, nie musisz jej dodawać. Wlej na patelnię przecier pomidorowy oraz dodaj przyprawy. Następnie opłucz fasolę z zalewy i dodaj do dania. Wymieszaj i podgrzej. Zjedz z ugotowanym makaronem. Szybko i pysznie !