Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli wybierzecie się na grzybobranie, możecie wpisać w swój kulinarny kalendarz tę zapiekankę. Wymaga niewiele pracy, a efekt jest zachwycający.
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27596
Śledzie po diabelsku to idealny przepis dla miłośników mocniejszych i bardzie...
Odsłon: 2878
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 4422
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 530
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27596
Śledzie po diabelsku to idealny przepis dla miłośników mocniejszych i bardzie...
Odsłon: 2878
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 4422
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 530
Składniki
Ziemniaki ugotuj w skórce. Nie doprowadź do ich dużej miękkości. Wyjmij z wody i ostudź. Obierz je ze skórki i pokrój w 1-centymetrowe plastry.
Na patelni rozgrzej olej i wrzuć na niego posiekany por oraz czosnek. Grzyby pokrój w kostkę i dodaj je na patelnię razem z tymiankiem i rozmarynem. Smaż do miękkości składników. Dopraw pieprzem i solą.
Przygotuj tortownicę lub np. naczynie żaroodporne. Dno wysmaruj tłuszczem. Ułóż na dnie około 2/3 ziemniaków. Pilnuj, by plastry znajdowały się blisko siebie. Wyłóż grzyby i na wierzch resztę ziemniaków.
Przygotuj sos. Jajka wymieszaj ze śmietaną i przyprawami. Polej składniki w naczyniu żaroodpornym, tak aby sos rozlał się równomiernie po całej potrawie. Piecz około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.