Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy czas cię goni i nie możesz pozwolić sobie na spędzenie w kuchni długich godzin, skorzystaj z przepisu na tę rewelacyjną zapiekankę z bakłażanów. W kilka minut wyczarujesz sycący obiad dla całej rodziny.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3615
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 617
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3782
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 350
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 641
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3615
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 617
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3782
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 350
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 641
Składniki
Bakłażany umyj, odetnij końcówki. Pokrój na średnio grube plastry.
Naczynie żaroodporne, np. okrągłe, wysmaruj 1 łyżką oleju. Ułóż na nim warstwę plasterków bakłażana.
Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż chwilę na patelni na 1 łyżce oleju. Dodaj passatę pomidorową i przyprawy. Smaż chwilę, aż lekko zabulgocze.
Polej częścią sosu pomidorowego bakłażany ułożone w naczyniu żaroodpornym. Znowu ułóż plastry i znowu wlej trochę passaty. I tak do wyczerpania wszystkich składników.
Wierzch posyp startym na grubych oczkach serem. Piecz ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.
Przed podaniem udekoruj pomidorkami koktajlowymi przekrojonymi na pół, listkami świeżej bazylii i drobno posiekanym koperkiem.