Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
meksykańskie danie, idealne na kolację przy winie ;-)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13061
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2436
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3587
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4433
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13061
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2436
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3587
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4433
Składniki
szynkę kroimy w kostkę, z papryki usuwamy gniazda nasienne i również kroimy w kostkę, ser ścieramy na tarce, na grubych oczkach
na każdym placku tortilli rozkładamy równomiernie po 1/4 porcji szynki i papryki, solimy delikatnie, posypujemy serem i płatkami chili, zawijamy i układamy w naczyniu żaroodpornym (wybieramy takie z przykryciem)
jajka wbijamy do miski, dolewamy śmietankę, solimy i ubijamy na gładką masę, którą zalewamy placki tortilli, wierzch posypujemy resztą sera
naczynie przykrywamy i zapiekamy przez pół godziny w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C, po tym czasie naczynie odkrywamy i zapiekamy jeszcze chwilę, aż ser się ładnie zarumieni, no i gotowe, smacznego !!! ;-)