Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
meksykańskie danie, idealne na kolację przy winie ;-)
Bardzo ciężko robiło mi się zdjęcia, bo już szybko chciałam schrupać te pyszn...
Odsłon: 299
Piernik jest mięciutki i wilgotny dzięki wlaniu w ostatniej chwili wrzącej wody.
Odsłon: 442
Bardzo ciężko robiło mi się zdjęcia, bo już szybko chciałam schrupać te pyszn...
Odsłon: 299
Piernik jest mięciutki i wilgotny dzięki wlaniu w ostatniej chwili wrzącej wody.
Odsłon: 442
Składniki
szynkę kroimy w kostkę, z papryki usuwamy gniazda nasienne i również kroimy w kostkę, ser ścieramy na tarce, na grubych oczkach
na każdym placku tortilli rozkładamy równomiernie po 1/4 porcji szynki i papryki, solimy delikatnie, posypujemy serem i płatkami chili, zawijamy i układamy w naczyniu żaroodpornym (wybieramy takie z przykryciem)
jajka wbijamy do miski, dolewamy śmietankę, solimy i ubijamy na gładką masę, którą zalewamy placki tortilli, wierzch posypujemy resztą sera
naczynie przykrywamy i zapiekamy przez pół godziny w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C, po tym czasie naczynie odkrywamy i zapiekamy jeszcze chwilę, aż ser się ładnie zarumieni, no i gotowe, smacznego !!! ;-)