Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cielęcina w cieście naleśnikowym podana z pieczonymi ziemniakami i mizerią. Przepis pochodzi z 422 odcinka programu "Ewa gotuje".
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1756
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8311
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 727
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253058
Polecam.
Odsłon: 1402
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1756
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8311
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 727
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253058
Polecam.
Odsłon: 1402
Składniki
Mięso pokroić w plastry, przykryć folią i lekko rozbić. Z obu stron przyprawić solą i pieprzem.
Jajka wybić do miski. Wlać mleko, wsypać mąkę i zmiksować. W tak przygotowanym cieście zanurzać kotlety i od razu smażyć z obu stron na mocno rozgrzanym maśle. Przed podaniem odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręcznikach papierowych.