Do góry

Dania główne Przepis na:

Eskalopki indycze z sosem serowym

Eskalopki indycze z sosem serowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 156 Ocena: 891

Dodano:

Odsłon: 310

Eskalopki, czyli małe bitki, przygotowuję z fileta z indyka. Podaję z pyrkami i sosem serowym.

Składniki

  • Filet z indyka (1szt.)
  • Smalec gęsi (1 łyżka)
  • Bulion (200-250g)
  • Bulion (200-250g)
  • Sos serowy ( 1 opak.)
  • Śmietanka (200ml)
  • Przyprawy: sól, pieprz, curry, czubryca czerwona.
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Fileta namaczam, wykrawam kotleciki, rozbijam tłuczkiem.
    2. Obsypuję przyprawami.

  2. 3. Na patelni rozpuszczam smalec gęsi i wkładam kotleciki. Smażę po obu stronach.

  3. 4. Dodaję bulion (ja akurat wykorzystałam wcześniej zamrożony rosół).

  4. 5. Zmniejszam ogień, duszę pod przykryciem, pod koniec zdejmuję pokrywkę by się przyrumieniły.

  5. 6. W rondlu rozpuszczam sos serowy w śmietance. Podgrzewam na małym ogniu by się nie przypalił.

  6. 7. Podaję z gotowanymi pyrkami, polane sosem serowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń