Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Eskalopki, czyli małe bitki, przygotowuję z fileta z indyka. Podaję z pyrkami i sosem serowym.
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2915
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1008
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1120
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 283
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2848
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2915
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1008
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1120
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 283
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2848
Składniki
1. Fileta namaczam, wykrawam kotleciki, rozbijam tłuczkiem. 2. Obsypuję przyprawami.
3. Na patelni rozpuszczam smalec gęsi i wkładam kotleciki. Smażę po obu stronach.
4. Dodaję bulion (ja akurat wykorzystałam wcześniej zamrożony rosół).
5. Zmniejszam ogień, duszę pod przykryciem, pod koniec zdejmuję pokrywkę by się przyrumieniły.
6. W rondlu rozpuszczam sos serowy w śmietance. Podgrzewam na małym ogniu by się nie przypalił.
7. Podaję z gotowanymi pyrkami, polane sosem serowym.