Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Eskalopki, czyli małe bitki, przygotowuję z fileta z indyka. Podaję z pyrkami i sosem serowym.
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 105
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 498
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 105
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 498
Składniki
1. Fileta namaczam, wykrawam kotleciki, rozbijam tłuczkiem. 2. Obsypuję przyprawami.
3. Na patelni rozpuszczam smalec gęsi i wkładam kotleciki. Smażę po obu stronach.
4. Dodaję bulion (ja akurat wykorzystałam wcześniej zamrożony rosół).
5. Zmniejszam ogień, duszę pod przykryciem, pod koniec zdejmuję pokrywkę by się przyrumieniły.
6. W rondlu rozpuszczam sos serowy w śmietance. Podgrzewam na małym ogniu by się nie przypalił.
7. Podaję z gotowanymi pyrkami, polane sosem serowym.