Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boczniaki w cieście naleśnikowym, czyli coś w rodzaju eskalopków dla jaroszy. Podane z ziemniakami z wody oraz marchewką duszoną z groszkiem smakują wybornie. Przepis pochodzi z 446. odcinka programu "Ewa gotuje".
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15494
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4650
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 329
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2791
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 5048
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15494
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4650
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 329
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2791
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 5048
Składniki
Jajka wybić do miski. Wsypać mąkę. Porcjami wlewać mleko i miksować. Pod koniec posolić. Odstawić na ½ godziny.
Boczniaki opłukać i osuszyć. Można przyciąć ogonki – w taki sposób, aby kapelusze były płaskie. Zanurzyć w cieście i usmażyć z obu stron na złoty kolor – na klarowanym maśle. Odsączyć z tłuszczu na ręcznikach papierowych.
Podawać z ziemniakami z wody (z koperkiem) i marchewką z groszkiem.