Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boczniaki w cieście naleśnikowym, czyli coś w rodzaju eskalopków dla jaroszy. Podane z ziemniakami z wody oraz marchewką duszoną z groszkiem smakują wybornie. Przepis pochodzi z 446. odcinka programu "Ewa gotuje".
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2204
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3302
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1347
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2100
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2204
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3302
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1347
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2100
Składniki
Jajka wybić do miski. Wsypać mąkę. Porcjami wlewać mleko i miksować. Pod koniec posolić. Odstawić na ½ godziny.
Boczniaki opłukać i osuszyć. Można przyciąć ogonki – w taki sposób, aby kapelusze były płaskie. Zanurzyć w cieście i usmażyć z obu stron na złoty kolor – na klarowanym maśle. Odsączyć z tłuszczu na ręcznikach papierowych.
Podawać z ziemniakami z wody (z koperkiem) i marchewką z groszkiem.