Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkostrawne i delikatne mięso z indyka w kremowym sosie śmietanowym z porem. By danie było jeszcze mniej kaloryczne zamiast śmietany możemy użyć jogurtu greckiego o zmniejszonej zawartości tłuszczu lub jogurtu naturalnego. Danie możemy podać z ziemniakami, ryżem lub dowolną kaszą.
Placki warzywne z piekarnika to lekkie, wiosenne placki, idealne na odchudzan...
Odsłon: 6537
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 1219
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 55
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2377
Placki warzywne z piekarnika to lekkie, wiosenne placki, idealne na odchudzan...
Odsłon: 6537
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 1219
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 55
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2377
Składniki
Mięso oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące i smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu do zrumienienia. Przekładamy do garnka. Na tej samej patelni podsmażamy drobno pokrojoną cebulę i czosnek, dodajemy pokrojony w talarki por i smażymy 2 minuty. Warzywa przekładamy do mięsa, wlewamy bulion i dusimy około 15 minut. Pod koniec dodajemy śmietanę, ewentualnie zagęszczamy mąką. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, zagotowujemy i zdejmujemy z palnika. SMACZNEGO!