Do góry

Dania główne Przepis na:

Eskalopki z polędwiczki wieprzowej

Eskalopki z polędwiczki wieprzowej

Autor:

Przepisów i artykułów: 783 Ocena: 14857

Dodano:

Odsłon: 22349

Delikatne mięsko,smaczne ,polecam:)

Składniki

  • Polędwiczka wieprzowa około 1/2 kg
  • Jajko 1 szt.
  • Sól i pieprz
  • Mąka do obtoczenia polędwiczek
  • Tłuszcz do smażenia
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Umytą i wysuszoną polędwiczkę pokroić z ukosa na plastry.
    Obtoczyć w mące i jajku posolonym i popieprzonym,dawać na gorący tłuszcz.
    Smażyć z obu stron.
    Podawać z sosem np.grzybowym lub same z ziemniakami.
    Ja zrobiłam do nich sos grzybowy ,przepis podam .

  2. Smacznego życzę:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń