Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W poprzednim przepisie podałam wam pomysł na kurczaka teraz czas na falafel. Z podanych proporcji wyszło mi 30 "placków".
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 335
Polecam.
Odsłon: 783
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36365
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 448
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 335
Polecam.
Odsłon: 783
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36365
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 448
Składniki
Ciecierzycę namoczyć w zimnej wodzie i odstawić na noc.
Z ciecierzycy odlać wodę najlepiej na sitko i na chwilę zostawić by woda dobrze odciekła. W między czasie obieramy cebulę i czosnek. Cebulę kroimy na większe kawałki czosnek zostawiamy bez krojenia. Ciecierzycę przekładamy do garnka, miski lub malaksera. Dodajemy cebulę, czosnek obie papryki, sól, pieprz, kumin, sok z cytryny.
Rozdrabniamy na niezbyt jednolitą masę. Teraz dodajemy posiekaną pietruszkę, obie mąki i proszek do pieczenia lub sodę.
Formujemy kulki lub placuszki jak kto woli i smażymy na głębszym rozgrzanym oleju.
Smacznego.
:)