Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W poprzednim przepisie podałam wam pomysł na kurczaka teraz czas na falafel. Z podanych proporcji wyszło mi 30 "placków".
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414456
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2313
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414456
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2313
Składniki
Ciecierzycę namoczyć w zimnej wodzie i odstawić na noc.
Z ciecierzycy odlać wodę najlepiej na sitko i na chwilę zostawić by woda dobrze odciekła. W między czasie obieramy cebulę i czosnek. Cebulę kroimy na większe kawałki czosnek zostawiamy bez krojenia. Ciecierzycę przekładamy do garnka, miski lub malaksera. Dodajemy cebulę, czosnek obie papryki, sól, pieprz, kumin, sok z cytryny.
Rozdrabniamy na niezbyt jednolitą masę. Teraz dodajemy posiekaną pietruszkę, obie mąki i proszek do pieczenia lub sodę.
Formujemy kulki lub placuszki jak kto woli i smażymy na głębszym rozgrzanym oleju.
Smacznego.
:)