Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W poprzednim przepisie podałam wam pomysł na kurczaka teraz czas na falafel. Z podanych proporcji wyszło mi 30 "placków".
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Ciecierzycę namoczyć w zimnej wodzie i odstawić na noc.
Z ciecierzycy odlać wodę najlepiej na sitko i na chwilę zostawić by woda dobrze odciekła. W między czasie obieramy cebulę i czosnek. Cebulę kroimy na większe kawałki czosnek zostawiamy bez krojenia. Ciecierzycę przekładamy do garnka, miski lub malaksera. Dodajemy cebulę, czosnek obie papryki, sól, pieprz, kumin, sok z cytryny.
Rozdrabniamy na niezbyt jednolitą masę. Teraz dodajemy posiekaną pietruszkę, obie mąki i proszek do pieczenia lub sodę.
Formujemy kulki lub placuszki jak kto woli i smażymy na głębszym rozgrzanym oleju.
Smacznego.
:)