Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Falisty kurczak"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 57
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 149
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 721
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 57
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 149
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 721
Składniki
Mięso dokładnie umyj i pokrój w równe paski, papryki w mniejszą kostkę, a pomidory wedle uznania na połówki lub ćwiartki. Zrób marynatę do mięsa. Ketchup wymieszaj z powidłami, najlepiej własnej roboty.
Przygotowanym sosem posmaruj mięso. Nadziewaj je faliście na przemian z kolorową papryką.Całość posmaruj olejem i ułóż na rozgrzanym grillu.
Pomidory przypraw solą i pieprzem, polej oliwą i połóż obok szaszłyków. Opiekaj wszystko z każdej strony przez ok. 10 minut. Podawaj na talerzu razem z pomidorami.
Czas przygotowania: 20 minut 180 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień