Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 08-02-2014
Makaron z dodatkiem orzeszków pini, czarnuszki i bazylii
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2121
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 6466
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 909
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2121
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 6466
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 909
Składniki
Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Kurczaka kroimy w średniej wielkości kawałki. Paprykę i pomidory kroimy w paski. Czosnek drobno siekamy. Na odrobinie oliwy i oleju smażymy kurczaka, doprawiając solą i pieprzem Gdy się lekko zarumieni, dodajemy czosnek, paprykę i pomidory. Jeszcze chwilę smażymy. Dodajemy masło, orzeszki i czarnuszkę. Gdy masło się roztopi, dodajemy przecedzony makaron i bazylię. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Nakładamy na talerz, smacznego :) Czarnuszka - smak lekko gorzki i pikantny, pasuje do warzyw :)