Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 08-02-2014
Makaron z dodatkiem orzeszków pini, czarnuszki i bazylii
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Kurczaka kroimy w średniej wielkości kawałki. Paprykę i pomidory kroimy w paski. Czosnek drobno siekamy. Na odrobinie oliwy i oleju smażymy kurczaka, doprawiając solą i pieprzem Gdy się lekko zarumieni, dodajemy czosnek, paprykę i pomidory. Jeszcze chwilę smażymy. Dodajemy masło, orzeszki i czarnuszkę. Gdy masło się roztopi, dodajemy przecedzony makaron i bazylię. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Nakładamy na talerz, smacznego :) Czarnuszka - smak lekko gorzki i pikantny, pasuje do warzyw :)