Do góry

Dania główne Przepis na:

Farfalle z łososiem

Farfalle z łososiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 235 Ocena: 2741

Dodano:

Odsłon: 577

Szybkie i pyszne danie. Moje dzieci (!) poprosiły o dokładkę, a tu i łosoś, i cebula... i jeszcze śmietana do tego :)

Składniki

  • 300g makaronu farfalle
  • 30g masła
  • 1 mała cebula
  • 200g wędzonego łososia
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka soku cytrynowego
  • 2 łyżki koniaku
  • 150g śmietany (użyłam Rama Cremefine do gotowania)
  • sól, pieprz
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Farfalle z łososiem

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić, przełożyć do miski i wymieszać z 10g masła.

  2. Cebulę obrać i bardzo drobno pokroić. Łososia pokroić w cienkie paseczki.

  3. Rozgrzać oliwę i resztę masła, dodać do nich cebulę i połowę łososia, poddusić przez 5 minut. Dodać sok cytrynowy i koniak.

  4. Resztę łososia wymieszać ze śmietaną i podgrzać w drugim garnku.

  5. Makaron wymieszać z obydwoma sosami i doprawić solą i pieprzem.


    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń