Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne danie. Moje dzieci (!) poprosiły o dokładkę, a tu i łosoś, i cebula... i jeszcze śmietana do tego :)
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35980
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1303
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1791
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35980
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1303
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1791
Składniki
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić, przełożyć do miski i wymieszać z 10g masła.
Cebulę obrać i bardzo drobno pokroić. Łososia pokroić w cienkie paseczki.
Rozgrzać oliwę i resztę masła, dodać do nich cebulę i połowę łososia, poddusić przez 5 minut. Dodać sok cytrynowy i koniak.
Resztę łososia wymieszać ze śmietaną i podgrzać w drugim garnku.
Makaron wymieszać z obydwoma sosami i doprawić solą i pieprzem. Smacznego :)