Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne danie. Moje dzieci (!) poprosiły o dokładkę, a tu i łosoś, i cebula... i jeszcze śmietana do tego :)
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11076
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3523
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1199
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4209
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 383
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11076
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3523
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1199
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4209
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 383
Składniki
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić, przełożyć do miski i wymieszać z 10g masła.
Cebulę obrać i bardzo drobno pokroić. Łososia pokroić w cienkie paseczki.
Rozgrzać oliwę i resztę masła, dodać do nich cebulę i połowę łososia, poddusić przez 5 minut. Dodać sok cytrynowy i koniak.
Resztę łososia wymieszać ze śmietaną i podgrzać w drugim garnku.
Makaron wymieszać z obydwoma sosami i doprawić solą i pieprzem. Smacznego :)