Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla miłośników szpinaku. I nie tylko...
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94180
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2823
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3587
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1666
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2363
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94180
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2823
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3587
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1666
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2363
Składniki
Na 2-3 łyżki gorącego masła wrzuciłam posiekaną cebulę. Kiedy się zeszkliła dodałam 2/3 opakowania szpinaku. Ja kupuję szpinak w kulkach - łatwiej podzielić opakowanie na kilka porcji. Osoliłam i co jakiś czas mieszałam, aby szpinak równomiernie się odmrażał. Kiedy był już niemal papką, dodałam 4 ząbki czosnku i smażyłam ok 5 minut. Po tym czasie wyłączyłam gaz pod patelnią i dodałam śmietanę - 3 łyżki. Podałam z makaronem farfalle. A oto mój filmik pokazujący przygotowanie szpinaku.