Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Miska, maszynka do mielenia, waga kuchenna, łyżka, ostry nóż, patelnia,
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11419
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4968
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1184
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9981
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1474
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11419
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4968
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1184
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9981
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1474
Składniki
Obrane ziemniaki ugotuj do miękkości w osolonej wodzie. Następnie odcedź, odstaw do wystudzenia. Ziemniaki i ser zmiel w maszynce na najdrobniejszym sitku.
Pokrojoną w drobną kostkę cebulę usmaż na złoty kolor na maśle w patelni. Usmażoną i nieco przestudzoną cebulkę dodaj do zmielonych ziemniaków i sera.
Dopraw do smaku solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Dodaj też posiekaną drobno natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszaj łyżką . Przygotowanym farszem nadziej ciasto na pierogi.
Życzę smacznego !