Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Troszkę poczytaliśmy na temat fasoli adzuki. Daria Łdocha świetnie rozpisuje się na jej temat. Fasola wzmacnia funkcje nerek. Posiada silne właściwości odtruwające. Stosowana jest do usuwania nadmiernej wilgotności w organizmie. Wywar z gotowanej fasoli, 100 ml dziennie, stanowi idealny środek na zapalenie nerek.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10425
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336769
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4328
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423723
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10425
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336769
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4328
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423723
Składniki
Fasolę moczymy przez 12 godzin. Odsączamy. Przez godzinę (w proporcji 1:5- jedna część fasoli, 5 części wody) gotujemy, wywar zlewamy, fasolę ponownie zalewamy i gotujemy do jej miękkości. Odsączamy. Na rozgrzany olej wrzucamy posiekany czosnek i cebulę. Po chwili dodajemy pokrojoną w większe kawałki, paprykę. Dokładnie mieszamy i dusimy pod przykryciem przez 10 min. Dodajemy przecier pomidorowy (passata) i przyprawy. Chwilę gotujemy, zestawiamy z ognia i lekko studzimy. Benderem miksujemy sos (nie na gładką papkę, raczej w kilku miejscach przez chwilę, tak by były większe kawałki). Do sosu dodajemy fasolę, pokrojone frankfurterki i podgrzewamy, cały czas mieszając. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.