Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1658 Ocena: 26128
Dodano: 25.02.2020
Odsłon: 5908
> 6 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Do wrzącej nie solonej wody wrzucamy wcześniej wymytą i wymoczoną fasolę, gotujemy do miękkości. Kiełbasę, boczek i cebulę kroimy w kostkę i smażymy na patelni bez tłuszczu. Gdy fasola zrobi się lekko miękka dodajemy listki laurowe, pieprz ziołowy, paprykę, ziele angielskie, włoszczyznę, usmażony boczek z kiełbasą i cebulą. Dodajemy czosnek i pastę rosołową. Gotujemy do chwili aż fasola będzie całkowicie miękka i dodajemy garść majeranku i koncentrat pomidorowy. Gotujemy jeszcze kilka minut próbując smak, w razie potrzeby doprawiamy do smaku.
Smacznego!!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

fafiatko 26 lutego 2020Zgłoś do usunięcia
Na bogato! tak jak lubie.1 Kto głosował? | Odpowiedz

helenapon 25 lutego 2020Zgłoś do usunięcia
Zjadłabym ale nie mam.1 Kto głosował? | Odpowiedz

Docherro 25 lutego 2020Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam,pycha:)1 Kto głosował? | Odpowiedz